Interior Design Solutions

BEFORE

Central Park West

AFTER

Central Park West

Although our client’s pre-war apartment on Central Park West was spacious by New York City standards, the original kitchen was claustrophobic, dingy, and poorly lit. The long, narrow, room was widened considerably by incorporating an adjacent maid’s room and the proportions were further improved by turning  the area near the service entrance into a separate laundry room. Shirred fabric on the french door leading into the laundry room conceals an unattractive view and gives the illusion of sunlight.

The new kitchen references the look of the original by employing flat-panel cabinets reaching to the ceiling and a black-and-white color scheme. Kitchens are expensive and difficult to replace when fashions change, so we designed this one to be like a perfect little black dress — chic, understated, and timeless.

The overhead lighting is supplemented by light strips inside and beneath the upper cabinets.

Oversized drawers between the new Sub-Zero refrigerator and the double wall ovens are great for linens and for large trays and platters.