Interior Design Solutions

BEFORE

Admissions Office Reception Before

AFTER

Admissions Office Reception After

Albert Einstein College of Medicine is one of the nation’s premier institutions for education, biomedical research and clinical investigation. But unfortunately the interiors in some of the older buildings are not indicative of the school’s prominence. Interior Design Solutions was asked to design a waiting area and hallways that would be comfortable and reflective of the prestige of the school. These areas are shared by the Offices of Admissions, Medical Education and four other departments, and one of the principal challenges was addressing each department’s needs and preferences and achieving concurrence.

We increased the comfort and capacity of the waiting area by creating three intimate seating groups in the space where two larger ones had been. The color palette was changed from red and orange, which can increase anxiety levels, to soothing blue-green and grey.