Interior Design Solutions

BEFORE

NYC Pediatrics - before

AFTER

NYC Pediatrics - after

The goal of this project was to provide parents whose children are in intensive care at a major New York City hospital with a comfortable and cheerful atmosphere in which to get some much-needed rest while their children are being treated.

The original room was bleak, gray and uncomfortable. We used a warm, light palette and added wood-grained laminate flooring, sconces, and chair rails. The lounge chairs recline fully to accommodate parents who wish to sleep at the hospital.

All materials used comply with strict hospital requirements. The chairs can be scrubbed with ammonia and the window treatments are mold-resistant as well as fire-retardant.

The tromp-l’oeil painting of a bookcase offers a few moments of distraction.